• Myoma, milyen kivizsgálással bizonyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nőgyógyászati hüvelyi Ultrahang vizsgálaton a méhen belül teljesen középen szimmetrikus szabályos kör alakú Myoma gyanúja merült fel. Amit a nőgyógyász igen furcsállott. Létezik ilyen Myoma? Milyen vizsgálatokkal lehet ezt pontosan megtudni tényleg az-e? Lehetséges-e, hogy nincs Myomám, mert nem lehetett tisztán látni, nem volt jó minőségű a kép. Lehet-e téves a diagnózis, mert a 28 napos ciklusom 21. napján történt a vizsgálat? Ha szeretném megismételni az ehhez szükséges vizsgálatot, a ciklus hányadik napján érdemes menni? Továbbá fogamzásgátlót szedek 11 éve és most fogom abbahagyni, tehát a menstruáció utáni vizsgálatokkor már teljesen megváltoznak a körülmények, ez befolyásolhatja-e a vizsgálatok eredményét? Abba lehet-e ilyenkor szedni a gyógyszer szedést vagy emiatt még egy havi adagot be kell szedni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a myoma témában

        Tisztelt Hölgyem! Létezik ilyen típusú myoma, ezt intracavitalis vagy submucosus myomának hívják. Nem is olyan ritka, én a múlt héten 2 páciensemet is operáltam emiatt. A diagnózis általában nőgyógyászati vizsgálat és hüvelyi ultrahang segítségével egyértelmű. Esetleg még méhtest polypusnak lehet hasonló képe. Az ultrahangot ilyenkor a menses utáni héten kell végeztetni, de a fogamzásgátló nem befolyásolja az eredményt. Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 14:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés