• Volt vetélés vagy sima menstruáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1 hónappal ezelőtt a férjemmel eldöntöttük, hogy nem fogunk tovább "védekezni".Ezt azért írtam így, mert eddig se védekeztetünk, hanem vigyáztunk, hogy ne menjen el bennem.1 hónapja ezzel se vigyázunk. Az ovulációmat csak nagyjábol számoltam ki.Nem hőmérőztem meg ilyenek.Rábíztam magam a véletlenre. Az utolsó menstruációm Augusztus 21-én volt. A következő menses előtt (kb szept.20-21)másfél héttel elkezdett fájni a mellem.meg néha fájt a hasam. Azt gondoltam, hogy sikerült a baba, de minden teszt negatív lett, amiket szept. 18-án csináltam. Másnap hajnalban észrevettem, hogy megjött de nem élénkpiros volt mint szokott lenni, hanem barnás.Felhelyeztem egy tampont és visszafeküdtem aludni.Fél 8 körül ki akartam cserélni de azt tapasztaltam, hogy alig jött belőlem valami.felhelyeztem egy másikat és csináltam tovább a teendőimet.9 óra környékén elkezdett irrgalmatlanul görcsölni a hasam.mozdulni is alig bírtam, csak fekve volt türhető.Fél 11 felé ki akartam cserélni a tampont és amikor ránéztem a betétre (beraktam egyet a tempon mellé a biztonság kedvéért)egy nagyobb darab barnás, nyálkás darab volt rajta, ami kicsúszott a tampon mellett, de a tamponon is találtam ilyet.Inenntöl kezdtem el csak betétet használni. A hasfájásom kezdett enyhülni, egy idő után alább is hagyott.Ezután még párszol görcsölt a nap folyamán de már nem olyan erősen. Aznap a vérzésem továbbra is barna volt és darabos időnként.Este fürdés előtt kezdett el menstruációs érzésem lenni.Fájt és lüktetett az alsó testem. Másnap reggel wc-zés közben vettem észre, hogy már nem barnás hanem élénkpiros a vérzés.Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy terhes voltam-e és ez a folyamat vetélés volt, vagy valami más. A másik:ha vetélés volt az oka lehet az hogy a 9 kg-os fiamat sokat emelgettem és emiatt vált le a magzat? Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy a fiam szülésénél császároztak, de nem bikinivonalon, hanem hosszába.Ez 2010.06.2-án volt.Elég rondán varrtak összeés a mai napig is sokszor fáj, ha nyujtózok, de van amikor csak szúr és húzódik.Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem.Nem tudom, hogy belül hogy varrtak össze, de a heg miatt sikerül majd valaha is beágyazódnia a megtermékenyített petesejtnek? Ha igen is és elkezd majd nőni a pocakom, a külső és belső hegesedés fog-e fájni?

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! Az időpontok alapján ez egy rendes mensesnek megfelelő vérzés lehetett, annál is inkább mert a terhességi teszt negatív volt. A megtermékenyített petesejt beágyazódását nagy valószínűséggel nem fogja befolyásolni az előző császármetszés.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 07:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!