• Volt vetélés vagy sima menstruáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1 hónappal ezelőtt a férjemmel eldöntöttük,hogy nem fogunk tovább "védekezni".Ezt azért írtam így,mert eddig se védekeztetünk,hanem vigyáztunk,hogy ne menjen el bennem.1 hónapja ezzel se vigyázunk.Az ovulációmat csak nagyjábol számoltam ki.Nem hőmérőztem meg ilyenek.Rábíztam magam a véletlenre.Az utolsó menstruációm Augusztus 21-én volt.A következő menses előtt (kb szept.20-21)másfél héttel elkezdett fájni a mellem.meg néha fájt a hasam.Azt gondoltam,hogy sikerült a baba,de minden teszt negatív lett,amiket szept. 18-án csináltam.Másnap hajnalban észrevettem,hogy megjött de nem élénkpiros volt mint szokott lenni,hanem barnás.Felhelyeztem egy tampont és visszafeküdtem aludni.Fél 8 körül ki akartam cserélni de azt tapasztaltam,hogy alig jött belőlem valami.felhelyeztem egy másikat és csináltam tovább a teendőimet.9 óra környékén elkezdett irrgalmatlanul görcsölni a hasam.mozdulni is alig bírtam,csak fekve volt türhető.Fél 11 felé ki akartam cserélni a tampont és amikor ránéztem a betétre (beraktam egyet a tempon mellé a biztonság kedvéért)egy nagyobb darab barnás ,nyálkás darab volt rajta,ami kicsúszott a tampon mellett,de a tamponon is találtam ilyet.Inenntöl kezdtem el csak betétet használni.A hasfájásom kezdett enyhülni,egy idő után alább is hagyott.Ezután még párszol görcsölt a nap folyamán de már nem olyan erősen.Aznap a vérzésem továbbra is barna volt és darabos időnként.Este fürdés előtt kezdett el menstruációs érzésem lenni.Fájt és lüktetett az alsó testem.Másnap reggel wc-zés közben vettem észre,hogy már nem barnás hanem élénkpiros a vérzés.Két kérdésem lenne.Az egyik,hogy terhes voltam-e és ez a folyamat vetélés volt,vagy valami más.A másik:ha vetélés volt az oka lehet az hogy a 9 kg-os fiamat sokat emelgettem és emiatt vált le a magzat?Azt elfelejtettem megemlíteni,hogy a fiam szülésénél császároztak,de nem bikinivonalon,hanem hosszába.Ez 2010.06.2-án volt.Elég rondán varrtak összeés a mai napig is sokszor fáj,ha nyujtózok,de van amikor csak szúr és húzódik.Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem.Nem tudom,hogy belül hogy varrtak össze,de a heg miatt sikerül majd valaha is beágyazódnia a megtermékenyített petesejtnek? Ha igen is és elkezd majd nőni a pocakom,a külső és belső hegesedés fog-e fájni?

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! Az időpontok alapján ez egy rendes mensesnek megfelelő vérzés lehetett, annál is inkább mert a terhességi teszt negatív volt. A megtermékenyített petesejt beágyazódását nagy valószínűséggel nem fogja befolyásolni az előző császármetszés.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 07:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: