Hormonzavar?

Tiszelt Orvos Úr/Hölgy, 2 hónapja - eddig eltérő, szokatlan módon - 3 hétre jön meg a mnstruációm, bal mellemből pedig nyomásra "tejszerű" anyag folyik. Az elmúlt 4 hónapban 10 kg-t híztam (70 kg vagyok 163 cm) és áprilisi vérvizsgálatomban magas volt kissé a koleszterinem. Rosszul alszom, hangulatom sokszor melankólikus, máskor ingerlékeny, gyakori a hangulatingadozásom. Kérdésem, hogy ez lehet-e hormonzavar, ha igen, akkor kihez (háziorvoshoz? nőgyógyászhoz? ) kell vizsgálatra elmennem, és hogy rendbehozható-e gyógyszerek nélkül - kislányom mellé újra babát szeretnénk. Köszönöm segítségüket: Vivi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza hormonzavar témában

Kedves Vivi!

Lehet hormonális eltérés az ok. Nőgyógyászu endokrinológushoz forduljon beutalóval, hormonvizsgálatok fognak történni, a kezuelés pedig a felderített októl függ.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. szeptember 08., 22:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 12:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
hormonvizsgálat eredmény...
Tisztelt Nőgyógyász! Szeretném a segítségét kérni. 19 éves lány vagyok, nagyon későn jött meg (tavaly) és azóta is 4-5 hónaponta szokott...
hormonprobléma a terhesség után
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz: 33 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A második szülésem óta a menstruációm...
Progeszteronhiány és vetélés
Kedves Szakértő! Néhány éve a menstruációmat két-három napos "barnázás" előzi meg. Év elején terhes lettem, ezért korábbi menstruációs...
libidó csökkenés
25 éves nő vagyok, eddig intenzív szőrnövekedés volt megfigyelhető a mellbimbóim körül (12/15 szőrszál/mellbimbó) , ami nekem természetes volt...
Hypogonadtróp hypogonadizmus
Alacsony hormontartalmú fogamzásgátló okozhat-e hypogonadtróp hypogonadizmust? A mestruációm rendben van (egyenlőre) viszont FHS, LH, ösztradiol...