HCG

Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy a HCG szint emelkedése csak a terhességtől lehet? Mivel 2orvosnál is jártam az egyik nem talált semmit a másik szerint viszont terhes vagyok, mivel megnövekedett a HCG szint! Viszont csináltam 2 tesztet is mindkét teszt negatív lett. Most eléggé összezavarodtam.Ön szerint mástól is növekedhet a szint, vagy csak ez okból. Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel Veronika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza HCG témában

Kedves Veronika!

Mola hidatidosa, choriocarcinoma nevű betegségekben is emelkedett a b-HCG szintje, azonban mivel ez ugyanaz a hormon, mint ami a terhességben emelkedik, a terhességi tesztek ugyanúgy pozitívvá válnak.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. szeptember 05., 14:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 11:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetnek ikrek?
Tisztelt Doktor Úr! Voltam vérvizsgálaton a ciklusom 28. napján. Mivel figyeltem az ovulációt, tudom, hogy ez DPO 14 volt. A következő értékeket...
Terhes vagy nem terhes?
Tisztelt Cím! Utolsó menstruációm február 5-én ért véget. Azóta menstruációs görcs szerű fájdalmaim vannak néha de nem jön meg. Még...
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek