Mi a baj?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fehér folyásom van, néha viszkető érzéssel és enyhén szúrós szaggal. Ez a problémám már 16 éves korom óta tart. Eddig gombás fertőzésként kezelték. A kezelések után elmúltak a tünetek, de 1 hónap elteltével mindig kiújultak. Fél éve vettek kenetet tenyészetre, ami kimutatta, hogy állítólag nem gombás fertőzés. Azután csináltam megint egy kúrát az orvos által felírt kúppal, gyógyszerrel, de a problémám még mindig tart, bár az viszkető érzés megszűnt. Ön szerint mi lehet a problémám?

Dr. Csuth Ágnes válasza nőgyógyászati fertőzés témában

Kedves Kérdező!

A tünetek alapján lehet szó gombáról, de a tenyésztés adhat pontos választ, akár Trichomonas is okozhat ilyen tüneteket. Javasolt friss hüvelyváladék-vizsgálat, ez alapján a partnert is kezelni, utána önnek hüvelyi probiotikum kúra, és aktus után tejsavas irrigálás javasolt.

Kérdés: 2011. augusztus 23., 21:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:40

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten combi szúró fájdalmat okoz....
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt hónapokban a nőgyógyászom többször is felírta a Fluconer tablettát (2db) , de a panaszaim megmaradtak. Most a...
Állandóan visszatérő gyulladt nemi...
Tisztelt Doktornő! A kislányom problémája lassan 1 éve tart amióta óvodába jár. Először a pirosságra lettem figyelmes a nemi szervénél...
szemáremajak viszketés
Kedves doktornő! Tegnap óta viszket a szemérem ajkam és nem tudom hogy miért.Éppen menzesz előtt állok és Canesten krémmel kenegetem, nemi...
Nemi fertőzés
Tisztel Dr. Nő/Úr! 38 éves nő vagyok, a kérdésem a következő. Hüvely folyásom van, sárgás, nem bűzös, inkább sűrű állagú. Viszont nem...
Mitől lehet elkapni?
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Rákszűrésen gennyes méhszájgyulladást talált az orvos. Dalacin-t hüvelykrémet írt fel rá, a páromat nem kell kezelni, azt...