• Barna, darabos folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNŐ/ÚR! Vasárnap használtam Canesten kúpot, ám a második után vérzés jelentkezett, mely azóta barna folyás lett. Elmentem orvoshoz, és ő azt mondta, nincs gyulladásom, se gombám és méhszájsebem se. Középidőben vagyok, de tabit szedek, így köztivérzés se lehet. Azt mondta, nem tudja mitől van, majd elmúlik.Kaptam 3 db Pimafucin kúpot. Nagyon meg vagyok ilyedve, így szexuális életet se lehet élni, és nagyon kellemetlen, ez a morzsolódó, sötétbarna folyás. Mi lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tiszelt Hölgyem!

        Talán a legfontosabb kérdés az lenne, miért kezdett el Canesten kúpot használni? Feltételezem folyása volt, amit gombás jellegűnek érzett. Nem tudom, vajon korábban használta-e ezt a gyógyszert? Azt nem értem, pontosan miért kapta az új gyógyszert, ha azt mondta az orvos, hogy nincs se fertőzés, se gyulladás, hiszen ez a gyógyszer mind a bakteriális, mind a gombás fertőzésre alkalmas. Feltételezem, mégis egy fertőzés gyanítható tünete hátterében, orvosa is erre gondol, legfeljebb ennek nem volt egyéb látható jele. Ha a kúp elhasználása után még napokig fennáll a barnás vérezgetés, forduljon ismét orvoshoz. Szükséges lenne egy UH vizsgálat, és legalább egy hüvelyváladék kenet levétele. És vegyen egy terhességi tesztet is, hogy az esetleges terhességet is kizárják, bár ennek minimális valószínűsége van, de ilyenkor mindenre gondolni kell. Nem kell megijedni, ha panaszai vannak, akkor keresni kell az okát, a párkapcsolatot addig kerülni kell.

        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-05 22:48:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés