Nagy Zsuzsa

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mióma zsugorítására a Premens tabletta jó-e? Ha nem, akkor mit javasolna?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tömösváry Zoltán válasza mioma témában

Kedves Zsuzsa!

A mioma hormonalisan érzékeny szövetből áll. Tehát a terhesség, a szoptatás és a változókor alatt zsugorodik. Amikor a petefészek aktívan működik, a mióma növekedhet.

A petefészkek hormonális gátlása több gyógyszerrel is lehetséges, de ennek komoly mellékhatásai is lehetnek. A Premens tabletta erre nem alkalmas, tehát a mióma zsugorítására nem ezt javasolnám.

A mióma kezelése függ a panaszoktól, az életkortól, a mióma méretétől és elhelyezkedésétől illetve a gyermekvállalási szándéktól is. Ezen ismeretek hiányában sajnso nem tudom, melyik megoldás lenne Önnek a legmegfelelőbb.

Üdvözlettel:

Dr. Tömösváry Zoltán

www.drtomosvary.hu

Kérdés: 2011. augusztus 11., 19:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 18:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet