• Vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Vebdoktor! 9 hetes terhesen elveteltem,ki kelett tisztitani a méhem,június 30-án, két napja. Azt szeretném kérdezni ,hogy meddig lehet vagy kell vérezni az ilyen beavatkozás után.Nem véreztem csak azon a napon amikor tisztítottak, utána, mar csak egy kicsit sargas, barnás ha megtolom pisilés után. Normális így,vagy tobbet kellett volna véreznem? Még azt szeretném hogy enyhe hasfájás lehet ettol,mintha meg akarna jonni,nem gorcsol csak kicsit fáj.. Koszonom válaszát!Tisztelettel Gabriella.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a vetélés témában

        Kedves Gabriella! Először is engedje, meg, hogy kifejezzem sajnálatomat a vetélése miatt. Tudnia kell, hogy a vetélés igen gyakori, így nem Ön az egyetlen hasonló kérdésekkel... A vetélés és az azt követő műtét után avérzés akár elhúzódó is lehet, minél nagyobb a terhesség, annál több idő szükséges a méh regenerációjához. Általában azonban elmondható, hogy az 1-2 hetes vérzés kezdetben erős, majd gyengülni kezd és a végére szalmasárga váladékká csendesedik. A vérzés máskor azonban csak 1-2 napig tart, de ez sem kóros. A görcsök a méh összehúzódása miatt vannak, amellyel a vérzés csökken. Remélem időközben javult a helyzet és azt is, hogy legközelebb sikerrel járnak! Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 02., 17:00; Megválaszolva: 2011. július 18., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: