• PCOS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel érdeklődnék, hogy a terheléses inzulinom (a 120 perces) ideális vagy magas? Glükóz fluoridos 5,0 mmol/L 3,5 - 6,1 Glükóz terhelés 60' 6,1 mmol/L 3,1 - 10,5 Glükóz terhelés 120' 4,8 mmol/L 3,1 - 7,5 Inzulin 6,0 mlU/L 1,9 - 23,0 Inzulin terhelés 60' 77,3 mlU/L Inzulin terhelés 120' 56,9 mlU/L Egy hete 180 g-os szénhidrát diétán vagyok és egy Merckformin XR 500 mg-os gyógyszert szedek napi 1-et. Az ultrahangon feltételezhetően PCO-t diagnosztizáltak (nem volt egyértelmű). A vérvételnél magas volt a tesztoszteronom, de azóta már volt egy normál értékem is. Ezeket még fontosnak tartottam leírni. A tények ismeretében lehetek PCOS ? Azért érdeklődöm, mert az orvosomban maximálisan megbízom, de szeretnék az eredményeim alapján egy másik véleményt is, mivel nagyon rossz a közérzetem és fizikailag is nehezen viselem, állandóan fáradt vagyok, bár mozgást javasolnak mellette. Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy ezt a diétát feltételezhetően egy életen át kell tartani? Nagyon köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a PCO témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján lehet PCOS-e, de hyperinzulinaemia, inzulin rezisztencia, csökkent glükóztolerancia vagy cukorbetegség jelenleg nincsen. A diétát tartósan érdemes folytatni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 26., 17:57; Megválaszolva: 2011. június 29., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: