• Endometriózis??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, kb kt hónapja kismedencei fájdalommal küszködök, és reggelente hasmenéssel vagy éppen székrekedéssel. Ezek a tünetek (hasmenés és székrekedés) csak reggeli órákban jelentkeznek, a kismedencei fájdalom este erősebb. Elmentem a nőgyógyászamhoz, aki megállapította, hogy sok kis apró ciszta van mindkét petefészekben, hamarosan jön egy hormonvizsgálat. Azt is mondta, h szte nem nagy a baj, de van egy betegség az endometriózis, de azt legvégére hagyja és nem kívánja. Ez a tünetegyüttes utalhat endometriózisra? A vérzésem pontos minden hónapban, egy-két napos eltérések vannak. Két-három napig tart a menszeszem, ez anyukámnál is így van, örökölhettem, ez normális? A vérképem teljesen jó. Beleültette az orvos a fülembe a bogarat, ezzel az endometriózissal, lehetséges a tünetek alapján, halott már ilyen tünetegyüttesről, mire utalhat?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a endometriosis témában

        Kedves Kérdező! A kismedencei fájdalom utalhat endometriózisra is, de számos egyéb oka is lehet. Az endometriózis diagnózisa laparoszkópiával történhet, más úton nem lehet a pontos diagnózist felállítani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 24., 08:53; Megválaszolva: 2011. június 27., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: