• Meddővé tételről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Dr-nő/Úr! Gondolkodom a meddővé tételen, 18 éves fiam van, folyamatos nőgy. panaszaszaim évek óta fennállnak, és nem akarok több gyermeket sem. Kaptam feliratkozó papírt is. Mivel volt császárom (keresztbe)a szülésnél, állítólag annak két szélét megvágva végeznék a műtétet el szintén altatásban. Kérdezném, hogy az egészségügyi küret után mikor javasolt ezt a műtétet megcsináltatni, és hogy mennyire kockázatos ez a műtét, vagy van-e esetleges nem várt következményei, vagy fájdalmak az elvégzett műtét után, és ezután a sebgyógyulás ill. a kórházi napok száma mennyi lehet. Lehet-e ezután és mennyi idővel szexuális életet élni? Köszönettel: M. Hajni

        WEBBeteg szakértő válasza a meddővététel témában

        Tisztelt M. Hajni!

        A meddővétételes műtétek során valóban a méhbe vezető petevezetékek folytonosságának megszakítása történik valamilyen módon (pl.: eltávolítják, lekötik, átvágják, égetik), azért, hogy megszakítsák azt az utat ami biztosítja petesejtek számára a méhbe jutást. A műtét történhet nyitott hasnál, laparoscopiás beavatkozással, hüvelyi úton. Az alkalmazott műtéti technikától függ a kórházban eltöltött idő, a sebgyógyulás (laparoscopiás műtétnél a sebgyógyulás gyorsabb, mivel a seb jóval kisebb).

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-05 00:31:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés