• Megváltozott menzesz vagy betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A problémám a következő. Mióta először (13 évesen) megjött a menzeszem, soha nem volt vele gondom. Hamar beállt és fix 28 napos ciklusom volt, nem görcsöltem, normális vérzés volt. Tavaly februárban átestem egy abortuszon, előtte óvszerrel védekeztünk, az abortusz után fogamzásgátlót kezdtem használni, de nem bírta a gyomrom. Visszatértem az óvszerre. Néhány hónap után szakítottunk a párommal, és kb fél évig nem volt szexuális életem. Január óta van egy fix kapcsolatom, óvszerrel védekezünk, de a menzeszem teljesen megváltozott. Egy héttel előtte görcsölni kezd a hasam, mindig 3-4 napot késik (olyan, mintha átállt volna a ciklus 30 naposra, nem tudom, hogy létezik-e ilyen), nagyon görcsöl, hányingerem van és nagyon erős a vérzés az első napon. A második napon nem görcsöl, de erős a vérzés. És a 4-5. napon kezd el újra görcsölni, akkor szinte alig van vérzés. Összefügghet-e ez a hirtelen megváltozott szexuális élettel vagy esetleg valami betegség jele lehet? A családban 3-szor fordult elő daganatos megbetegedés, ebből az egyik méhnyakrák volt. Félek, hogy örököltem a hajlamot. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen kivizsgálásra van szükség, keressen fel nőgyógyászt. A menses alatti görcsölést, a bővebb vérzést okozhatja számos eltérés pl.: cysta, myoma. A családi előzmények miatt is fontos a szorosabb elenőrzés!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 21:59; Megválaszolva: 2011. június 17., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés