• HPV

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jonapot kivanok! Januarban megallapitottak nalam HPV fertozest majd mint utanna kiderult 33as azaz magas kockazatu fajtaja van meg plusz P3as eredmeny. papiromon az all: szeles cervicalisatio, A-B zona hataran 6 ora iranyaban. szedtem isoprinosint meg dalacil huvelykremet plusz elotte huvelykupot is. a kerdesem az lenne hogy csak szexualis uton lehet elkapni a HPV-t? Es ha igen akkor ezt ferfiaknak lehet kezelni? nemi eletet lehet elni? mekkora az eselye hogy megmutenek illetve egy mutet hogyan zajlik?

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a HPV témában

        Tisztelt Hölgyem! A HPV-t szinte csak szexuális úton lehet elkapni, de nem tudhatjuk, mikor kapta el. Férfiaknál és nőknél sem kell feltétlenül kezelni, hiszen többnyire magától gyógyul. Az óvszer rendszeres használata gyorsítja a gyógyulást, hiszen nem fertőződik vissza a partnerétől. A teendők a rákszűrés eredményétől függenek. A P3 már nem használatos, ettől sokkal részletesebb eredmény alapján lehet dönteni a kezelésről. Részletes lelet hiányában nem nyilatkozhatok, de valószínűleg érdemes lenne még egy rákszűrést levetetni az előzőhöz képest 6-8 hét eltéréssel és annak az eredménye után dönteni. A műtétet konizációnak hívják és részletesen olvashat róla a honlapomon: www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 19:35; Megválaszolva: 2011. június 14., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés