• Méhszájseb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/Doktorúr! Méhszájsebem van, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan csinálják a sebégetést? Mennyi ideig tart? Milyen módszerek vannak az égetésre? Mennyire fájdalmas ez a beavatkozás fájdalomcsillapítás nélkül? Köszönöm válaszát!

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a méhszájseb témában

        Tisztelt Hölgyem! A méhszájsebet nem minden esetben kell kezelni! Fontos elkülöníteni a kóros rákszűrés eredmény miatti kezelést a jóindulatú elváltozásoktól. Előbbi esetben műtét válhat szükségessé, utóbbi esetben többféle megoldás létezik. A méhszájseb kezelése (negatív rákszűrés esetén) lehet gyógyszeres, ecsetelés vagy méhszájfagyasztás. Az utóbbi egy hideg műszerrel történő felületes fagyasztást jelent, amely után a méhszáj szépen újra hámosodik, így a panaszok megszűnnek. Ez kb. 5 percig tart. Általában menstruációs görcs erősségű fájdalmat szoktak a páciensek jelezni. Az elektromos kaccsal végzett Loop-konizáció már műtétnek számít, ezt kórházban végezzük altatásban méhnyakrák gyanúja esetén. További információt talál honlapomon: www.drtomosvary.hu Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 31., 00:18; Megválaszolva: 2011. június 04., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: