• Kényes téma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nőgyógyász! Éves rákszűrés után, a visszaérkezett citológialelet hüvelygyulladást közölt. 58 éves vagyok, nemi életet nem élek, tisztaságfóbiám van. Reggel este tusolok, idegen helyeken nem használok mellékhelyiséget, ha mégis, a fegyvertáramba készenáll a fertőtlenítő készletem. Semmi panaszom nincs,, sem folyás, sem viszketés, mégis felírtak hüvelytablettát és kúpot. 3300 Ft. fizettem érte, a kontroll vizsgálat pánikja után ki is váltottam Lehetséges egyáltalán ez a betegségem, vagy összekevertek egy másik beteggel? Nem aludtam egész éjjel, teljesen kivagyok borulva, hiszen soha nem volt ilyen bajom. Most azért kételkedem, mert teljesen tiszta mindenem, este a fehérneműm szinte ugyanolyan tiszta, csak a tisztaságom miatt veszem a következő tiszta bugyit. Nem merem elkezdeni a hüvelykúpokat, addig míg el nem hiszem, hogy tényleg beteg vagyok. Keressek másik onkológust? Ez KÁOSZ! Köszönöm, ha gyors választ kapnék, megnyugodnék. Tisztelettel!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Hölgyem! A hüvelygyulladás a legnagyobb higiénia mellett nemi érintkezés nélkül is kialakulhat. Elképzelhető, hogy még csak mikroszkóposan igazolható a probléma, tünetet nem is adott, ezért javaslom, hogy a kiírt kezelést alkalmazza. Amit még érdemes tudnia, hogy sok asszonynál a túlzásba vitt intim higiénia az oka a gyulladásbak, ugyanis sokszor látjuk, hogy kimosódik a hüvely védelmét jelentő jótékony baktériumflóra, tehát óvatosan a túlzásba vitt intim higiéniával is. Nagyon remélem, hogy sikerült a kétségeit eloszlatnom, jobbulást kívánok!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 19., 09:07; Megválaszolva: 2011. május 20., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés