• Hüvelygyulladás okai, következményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Azzal a kérdéssel írok Önnek,hogy mik a lehetséges okai a hüvelygyulladásnak? Mennyi ideig tarthat a hüvelygyulladás? visszatérő alkalommal előfordulhat (tehát úgy például hogy decemberben volt hüvelygyulladásom és kaptam rá hüvelykúpot. azt használtam és miután visszamentem márciusban újra hüvelygyulladás alakult ki ) Lehet a hüvelygyulladásnak komoly következménye, vagy más következménye is? (például nem lehet gyerekem vagy ilyesmi, stb.) Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező! Hüvelygyulladást sok minden okozhat, legtöbbször a közösülés során bekerült vagy a végbélnyílás felől bevándorolt kórokozók okozzák. Ezek mellett egyes gombafajok is megtelepedhetnek a hüvelyben és elszaporodva gyulladást okozhatnak. Ezekkel szemben véd a hüvely normálflórája, ha ennek egyensúlya megbomlik, akkor a kórokozók is hamarabb megtelepszenek. A hüvelygyulladás gyógyszerekkel kezelhető, de ilyenkor a baktériumok kiirtása önmagában nem elég, a hüvely normálflóráját is vissza kell állítani, hogy ne újuljon ki a betegség. ha nem kezelik a fertőzést, akkor az terjedhet felfelé, a méh felé és ott is gyulladást okozhat, ami megnehezíti a teherbeesést, terhesség esetén pedig vetélést vagy koraszülést eredményezhet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 16:04; Megválaszolva: 2011. május 17., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés