• Nőgyógyászati

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az Endometrosis k.m.n. minden esetben műtéttel jár?Ezt diagnosztizálták nálam, és a nőgyógyászom proctológiára küldött, még nem voltam de félek szükséges ez ?

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a endometriosis témában

        Tisztelt Hölgyem! Az endometriózis k.m.n. kifejezésben a k.m.n. a "különösebb megnevezés nélkül"-t jelenti, amely azt jelenti, hogy általánosságban. Az endometriózis egy jóindulatú nőgyógyászati betegség, amely azonban komoly panaszokat is okozhat. Az endometriózis számos helyen előfordulhat, de leggyakoribb a női kismedencében, az alhasban. Jellemzően menstruációkor jelentkező görcsöket, panaszokat okoz. Az endometriózist megerősíteni vagy kizárni csakis műtét során vett szövettani mintavétel segítségével lehetséges. Ilyen műtét például a laparoszkópia. A proctológián a végbelet vizsgálják. Mivel nem ismerem pontosan az Ön esetét, csak feltételezem, hogy a panaszai a végbéllel vagy a széklettel összefüggenek. Fontos még tudnia, hogy ez a betegség gyógyszeresen is jól kezelhető, nem mindig kell műtét, de sajnos bizonyos esetekben ez utóbbi elengedhetetlen. A kivizsgálás része még a nőgyógyászati ultrahang ill. egy speciális vérvétel a CA125 + HE4 vizsgálat is. Amennyiben további információt szeretne betegségéről vagy a lehetséges kezelésről, hasznos adatokat találhat honlapomon: www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 14:39; Megválaszolva: 2011. május 19., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: