• Helyreáll még a vérzésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Az alábbi kérdésem lenne! 26 éves vagyok, jelenleg 46 kg, 153cm magas. Már elég régóta fogyókúráztam, volt, hogy 42 kg is voltam. Abban az időszakban fogamzásgátló tablettát szedtem, és nem volt baj a vérzésemmel. Azonban kb másfél éve a Nuvaring nevű hüvelygyűrűt használtam. Olyan fél éve vettem észre, hogy egyre később jön meg a vérzésem, és kevesebb is. Aztán a legutóbbi gyógyszermentes időszakban már nem jött meg, immáron három hete késik. Voltam orvosnál, nem vagyok terhes. Azt mondta az orvos, hogy kívül, belül rendben van minden, így nem tudni az okot, valószínűleg a gyűrű lehet az oka. Egy ideje megint sokat sportoltam, de koplalni nem koplaltam. A nőgyógyászom szerint ha még két hétig nem jön meg, akkor rá kell segíteni, mert nem is fog megjönni. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy a fogyókúra az oka, vagy a gyűrű? Helyre lehet állítani a vérzést fogamzásgátló tablettával? Mik lehetben ilyen esetben az esélyeim? Mivel egy ideje már nem tornáztam, és nagyon érzem, hogy hiányzik a mozgás, tornázni lehet még? Válaszát előre is köszönöm! Maryon

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Kedves Maryon! A fogyókúra, a sport, a Nuvaring egyaránt lehet a vérzés késésének az oka. Alapos orvosi, nőgyógyászati endokrinológiai kivizsgálás azonban akkor indokolt, ha vagy nem jön vérzés egyáltalán 3 hónapig, vagy hónapokon át mindig sokat késik, rendszertelenné válik a menses. Addig egyszeri esetről is szó lehet, mely spontán megoldódik és akár többé nem is ismétlődik.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 05., 17:05; Megválaszolva: 2011. május 06., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés