• Rendszertelen menstruáció és barna folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! A menstruációs ciklusom rendszertelen (sosem napra pontos, néha 1-2 hetet késik) ezért nem csináltam belőle túl nagy ügyet, hogy két hónapig teljesen kimaradt így nem mentem orvoshoz. Nemi életet nem éltem, így a terhesség nem jöhetett szóba. Miután két hónap után megjött, rendben lezajlott, ahogy szokott. Azonban az utolsó napon erős alhasi fájdalmam volt, ami melegítőpárna használata után elmúlott...kb 15 percig tartottak a görcsök, aztán hamar elmúltak. Erre rá egy hétre tapasztaltam a barnás folyást, ami nem erős és a szaga valamint az állaga is normális. A kérdésem az volna, hogy ez hormonális probléma vagy más is lehet a dologban, illetve mennyire sürgős orvoshoz fordulnom? Válaszát előre is köszönöm! Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a barna folyás témában

        Tisztelt Hölgyem! Az egyszeri szabálytalanul lezajló mensessel, amennyiben a panaszok elmúltak teljesen és a menstruatio ezt követően ismét szabályosan jelentkezik, orvosi teendő nincs. Az ok lehetett egy már megoldódott petefészekciszta, lelökődött polip, átmeneti hormonszint-ingadozás, anovulatiós ciklus stb. Természeteesen ha rendszertelenek a ciklusok mindig, nőgyógyászati, esetleg nőgyógyászati endokrinológiai kivizsgálás hormonszintek ellenőrzésével indokolt lehet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 02., 16:06; Megválaszolva: 2011. május 05., 06:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés