• Hogyan essek teherbe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Babavárás elé néznénk a párommal. Idáig az anyagi körülmények megteremtésével voltunk elfoglalva, gondolván, hogyha eldöntöttük, akkor jön is a baba. Sajnos a menstruációm a fogamzásgátló abbahagyása után (9 hónapja) pár hónapig rendszeres volt, de 4. hónapja elmarad. Voltam nőgyógyásznál, aki rákszűrés és ultrahang után felírt egy doboz Clostilbegyt. Kicsit utánaolvastam és úgy érzem ez nem volt túl körültekintő eljárás. Érdeklődnék, hogy milyen vizsgálatokon kellene/lenne célszerű átesnem, mielőtt gyógyszeres kezelések alá vetem magam.

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászat témában

        Kedves Hölgyem! Leírása alapján valóban nem túl alaposan vizsgálták ki a vérzéskimaradás okát. Anélkül, hogy jelen helyen részletekbe bocsátkoznék, az amenorrhoeának (a vérzés 3 hónapnál hosszabb kimaradásának) legalább 50 féle oka lehet, ezek között több hormonális probléma is, melyek ráadásul kezeletlenül a teherbe esést is akadályozhatják. Ezért mindenképpen indokolt ennek részletes kivizsgálása képalkotó vizsgálattal, hormonszintekkel stb. Erre pl. nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelésen kerülhet sor, ahová beutalót a háziorvosa adhat.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 20., 19:47; Megválaszolva: 2011. április 22., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: