• Esélyes, hogy rákos vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 éve szültem, és a hathetes kontroll óta - nagyon szégyellem - de nem voltam rákszűrésen. 1 hónapja zöldes-sárgás, szagtalan, krémes állagú, viszketést, fájdalmat nem okozó folyással mentem nőgyógyászhoz, aki Betadinnal, majd Klionnal kezelt, és megállapította, hogy méhszájsebem van. Egy hete levett kenettenyésztésem negatív lett, a folyásom sokkal kisebb mértékben, de még megvan. A méhszájsebem 20 Ft-os nagyságú, a legutóbbi vizsgálat szerint lepedékkel fedett. Fájdalmaim nincsenek, van étvágyam, a hajam kissé hullik. A vérzésem rendben van, normális minőségű és mennyiségű. Fogamzásgátlót szedek. A méhszájsebet kezelni kell már csak gyulladt állapota és nagysága miatt is, viszont ezzel a citológia eredményére várunk. Nagy félek, hogy esetleg rákos lehetek, másra szinte gondolni sem tudok. Mekkora lehet az esélye annak, hogy nagy a baj?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a méhszájseb témában

        Kedves Hölgyem! A méhszájseb gyakori elváltozás, a folyások miatt alakul ki, kezelni kell, gyakran ez hosszadalmas. Arról nyilatkozni, hogy esetleg a citológiában van-e kóros, nem lehet, találgatásnak pedig nincs értelme.Azt érdemes tudni, hogy hosszú időn át meglévő méhszájsebek a későbbiekben rosszindulatú daganat kifejlődésének alapjául szolgálhatnak, de persze ez nem törvényszerű. Sajnos marad a várakozás a citológia eredményére, csak az adhat információt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 18., 12:47; Megválaszolva: 2011. április 19., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés