• Cysta az uterusba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő,Doktor úr! Januárban a nőgyógyász diagnosztizált a bal oldali uterusban egy kisdiónyi cystát.Azt mondta várjunk 1 hónapot hátha a menzeszemmel eltűnik.Aztán ez történt februárban,majd márciusban is.Teljesen felörli az idegeimet,mert minden UH-nál azt mondja még egy hónap,ha nincs változás,beküld kórházba,hogy leszívják.Most áprilisban is visszamentem,sajnos a cysta még mindig meg van,de most közölte velem az orvos,hogy kezdjek el fogamzásgátlót szedni.Én ezt nem nagyon szeretném,soha életemben nem szedtem,ráadásul dohányzom is. Mit tegyek?Én már nem értek semmit! Kérem segítsen! Köszönettel:Mónika!

        Dr. Deli Tamás válasza a cysta témában

        Kedves Mónika! Feltehetőleg nem az egyik uterusban (ez a méh és csak egy van belőle - kivétel a ritka méhfejlődési rendellenesség), hanem petefészekben van a ciszta. A teendőt az határozza meg, mekkora, mióta van ott, okoz-e panaszt, milyen az ultrahangszerkezete, nő-e, milyenek a tumormarker fehérjék eredményei - ezek ismerete nélkül felelősséggel nem tudom megmondasni Önnek, mi a helyes eljárás. Feltehetően kezelőorvosa is mindezeket mérlegelve javasol Önnek teendőt, ezért szerintem fogadja meg tanácsát.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 11., 06:52; Megválaszolva: 2011. április 11., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés