SOS

T. Doktornő! Bőrproblémám -szeméremajak viszketés, ill. külső rész -nadrgás kidörzsölés-. Labor vizsgálat cukor 6, 8 -Janumet 50/1000 2x0, 5 szedése mellett. Ez okozhatja-e? Nőgyógyászati vizsg.felmerült LSA. Diagn.Jo.a kisajak-nagyajak határtán vékony, a felszínből nem kiemelkedő szürkésfehér elszíneződés, a farktáj jo-n kisújjbegyniyleukoplakiás folt. Biopsiára el merjek-e menni -altatásos-. Rengeteg krémet már elhasználtam. Várható-e javulás a vércukor rendezésével? Köszönöm sürgős válaszát. Odvas

Dr. Deli Tamás válasza nőgyógyászati kérdés témában

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panaszai hátterében gombás fertőzés áll, ez mindenképpen összefügghet cukorproblémájával - utóbbi rendezése az előbbit is megoldhatja.

Ha orvosa a látott kép alapján javasolta a biopsiát, ezt mindeképpen érdemes elvégeztetni.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. április 06., 09:16 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 20:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktok Úr/Nő! Hosszú ideje rendszeres folyásom van. A ciklustól függően eltérő színű, szagú, állagú, és tudom, hogy ez még...
rendszertelen menstruáció
Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi...
Duphaston szedése
T. Doktor úr, Mensi helyett barnázásom volt. Ez után volt 2 halvány poz.tesztem. Majd 2 nap múlva negativ tesztem lett ez még mindig csak a 4....
Titokzatos betegség
Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta, -kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában...
Méhgyulladás és kontroll
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdésem lenne. 1. Kb. 2 hete volt diagnosztikus HSK-m. Utána 1 napig 37.8-as hőm és kevéske vérzésem volt. Azóta néha...