gomba

Kedves doktor nő/úr! Nem régiben gombás fertőzést állapítottak meg nálam soha nem volt még. A kezelés Gynazol 20mg/g Dermyc 150mg Pimafucort 15g volt. Kontrollra visszatérve az ismét vett váladék eredménye negatív lett. A kontroll 4 napja volt (hétfőn) Akkor az orvosom érdeklődött hogy van e egyéb panaszom esetleg. Akkor nem volt. Viszont most: -ahogy megvizsgálom a hüvelyváladékom az kicsit fehéres és olyan furcsa kissé "ragadós" érzés. Kérdéseim a következő lenne: -fenn állhat a veszély hogy a negatív eredmény és akkori panaszmentesség ellenére mégsem gyógyultam meg? - menstruációm most lesz esedékes így most nem tudok mit tenni, de javasolt lenne esetleg a Canesten hüvelykúpot még 3 napig használni ha erre lehet? válaszát köszönöm

Dr. Herman Tünde válasza hüvelygomba témában

Ha negatív a hüvelyváladék vizsgálata nem kell aggódnia és nincs szükség további kezelésre csak megelőzésre, ehhez használjon savas kémhatású kúpokat vagy Vita-gyn C hüvelykrémet, ill. Gynoflor hüvelytablettát menses után.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 31., 19:48 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 11:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem múló hüvelygomba
Tisztelt Doktor úr! Nagyon elvagyok keseredve mert már 4 hónapja folyamatosan szenvedek a hüvelygombától . Tenyésztést csináltak és kimutatták a...
Hüvelygomba
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát...
Gombás fertőzés után antibiotikum
Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem...
Tünetmentes hüvelygomba - Mycosyst...
Tisztelt Doktor úr/nő, Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálatom során, a nőgyógyász orvos hüvelygombát állapított meg a hüvelyben talált...
Hüvely panaszok
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya...