• Hyperplasia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A szövettan hyperplasia-t állapított meg. Méhem falában több myoma van. Orvosom hormongyógyszert és vérzéscsillapítót írt fel. Kérdésem mit lehetne még tenni a progeszteron szint növelése ill. az ösztrogén szint csökkentése érdekében.

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! Progesztogén tartalmú spirál (Mirena), injekció (Depo-Provera), bőrimplantátum (Implanon) létezik. Ösztrogénszint-csökkentésre: fogyás, művi menopausa műtéttel vagy gyógyszerrel (pl. GnRH analóg, Danoval), aromatázgátló gyógyszer. De ezeket csak kérdésére válaszolva, érdekességként írom, ugyanis ilyenkor a helyes eljárás, amit a kolléga követett: vagy hormongyógyszer, vagy méheltávolítás.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 30., 14:26; Megválaszolva: 2011. április 01., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés