Endometriosis műtét előtti vérzés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a nőgyógyászom két hete endometriosis gyanuja miatt beutalt a Szegedi Klinikára, ahol valóban megállapították hogy hüvelyi endometriosisom van. A műtét május 18-ra van kiírva, de én későinek találom az időpontot, ugyanis lassan 3hete vérzek és nem akar a vérzés elállni. Emellett én Lindynette fogamzásgátlót szedek, már a 4. levélnél tartok. Visszamentem az orvosomhoz és Norculut-ot és Aflamint írt fel, de nem csillapodott sem a fájdalmam sem a vérzésem. A derekam majd leszakad és hasi fájdalmaim vannak. Mit lehet ennek érdekében tenni, hogy a fájdalom és a vérzés abbamaradjon és nem e lesz esetleg súlyosabb következménye hogy a műtét majdnem hogy két hónap múlva lesz? Várom mihamarabbi válaszát! Egy kétségbeesett lány!

WEBBeteg szakértő válasza endometriózis témában

Kedves Kétségbeesett Lány!

Az elhúzódó vérzés és az endometriózis között nem biztos, hogy van összefüggés!

A vérzés lehet hormonális, mióma, ciszta vagy akár terhesség miatt!

A felírt gyógyszerek megoldást jelenthetnek a vérzésre, persze az alapbetegség az endometriózis ettől nem gyógyul meg...

Mivel a műtét nem tűnik sürgősnek, a vérzés elállítására kell koncentrálni. A fájdalom gyulladás miatt is lehet, melyre gyulladáscsökkentő vagy antibiotikum is indokolt lehet, persze ezt csak hüvelyi vizsgálat alapján lehet pontosan eldönteni.

Ha panaszai fokozódnak, érdemes a kijelölt műtét ideje előtt még egyszer felkeresni nőgyógyászt!

Ha a műtét idejét szeretné esetleg korábbra hozni, esetleg segíthetek, érdeklődjön telefonon!

Jobbulást kíván:

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. március 28., 17:52; Megválaszolva: 2011. április 01., 12:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...
Endometriózis-állandó fájdalom
Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb...
Endometriózis
Tisztelt Doktor Úr! 2006 óta vannak endometriózisos panaszaim, ketszer műtöttek 10 cm-es cisztával laporoszkópia során. Az egyik petefészkemet...
Endometriózis és szövettan
Tiszteletem! 38 éves vagyok. Laparoszkópos műtétem volt, csokoládéciszta miatt. Műtét során eltávolította az orvos az egyik petevezetéket és...
Endometriózis és fogamzásgátló...
Kedves Doktor Úr! 2014. szeptember 9-én műtöttek meg endometriozissal, a nőgyógyászom utána fogamzásgátló tablettát írt fel, amit nem kezdtem...