Mióma - félek az erős vérzéstől

Tisztelt Doktor Nő / Úr! Tavaly januárban feltettek egy Mirenát az erős vérzések csökkentése céljából. (El vagyok kötve, fogamzásgátlás nem szükséges ) Szervezetem lassan megszokta, viszont egy hete köztes vérzés jelentkezett, 4 nap múlva elmúlt, 3 nap múlva újra jelentkezett. Elmentem nőgyógyászhoz, aki 14 mm-es miómát talált a méhembe befelé nőve, ami elnyomja a spirált. Azt mondta, egy hónap múlva menjek kontrollra, a végkifejlet lehet a levétele, vagy küret, vagy akár méheltávolítás is. Azóta a hasam egy ponton folyamatosan szúr, ami igen kellemetlen, bár a vérzés elmúlt. Félek, ha leveszi, akkor ismét nagyon erőssé válik a vérzésem, ami olyankor teljesen legyengít. Ön mit gondol erről? Köszönettel várom válaszát!

Dr. Herman Tünde válasza spirál témában

Kedves Kérdező!

A Mirena kifejezetten alkalmas a myoma okozta bő vérzés csökkentésére. Azt gondolom, hogy addig, amíg csak kevés barnás pecéstelés van érdemes fenthagyni a hurkot. Amennyiben bő vérzése jelentkezne, ami ritka Mirena mellett, akkor szükséges a hurok eltávolítása és a myoma eltávolítása, amennyiben a méh üregét érinti elsősorban méhtükrözés útján.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 26., 18:09; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar-hormonális...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik...
Mirena spirál
Tisztelt Doktornő! Tegnap felhelyezték Nekem a Mirena spirált. Azért ez a fogamzásgátlási módszer jöhetett csak szóba, mert epilepsziás vagyok...
Csak mellékhatás, vagy más...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt (2o16. 7. 29.) egy csak külföldön elérhető, viszonylag újonnan piacra dobott Gynefix 2oo...
Mióma és antifoszfolipid szindróma...
Pozitív szövettan mellett, miomás elváltozásokkal a méh eltávolításán gondolkodik az orvosom. Midezek mellett antifoszfolipid szindroma is jelen van....
mirena spirál jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr. Pár napja helyezték fel a Mirena nevű spirált. A leírásban az szerepel, hogy a jelzőszálat lehet ellenőrizni pl. zuhanyzás...