Hüvelyplasztika

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Három gyermekem van, a kicsit és a nagyot hüvelyi úton, a középsőt császárral szültem. A szülések következtében (nagyon laza a kötőszövetem) végbél és húgyhólyag sérv alakult ki nálam, illetve eléggé kitágultam. Jártam intim tornára, de egy év után sem hozta meg a várt eredményt. Most műtéten gondolkozom, viszont szóba jött esetleg még egy gyermek. Tudom, hogy célszerű lenne megvárni a műtéttel az esetleges szülést, de érdekelne a véleménye, hogy ha még is a műtétre kerülne előbb sor, mennyire befolyásolná az a szülésnél a tágulást, illetve- mivel már volt egy császárom, esetemben nem lenne-e célszerűbb a császármetszést választani? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Deli Tamás válasza hüvelyplasztika témában

Tisztelt Hölgyem!

Szerintem nem azert volna szükséges megvárni a hüvelyi műtéttel a szülést, mert esetleg azt követően ne lehetne szülni - biztosan lehet. Viszont egy szülés olyan megterhelés a szülőcsatornának, a szöveteknek, hogy gyakorlatilag bizonyosra vehető, hogy még egy jól sikerült hüvelyfali plasztikai műtét eredményét is teljesen tönkretenné és a szülés után ismét ugyanott tartana, ahol most. Csak mindeközben kiteszi magát egy műtétnek, annak minden műtéti és aneszteziolódiai kockázatával. Szóval szerintem a sorrend: szülés, majd a plasztika.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 22., 12:19; Megválaszolva: 2011. március 23., 05:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni tág hüvely-van...
Kedves Doktor! Egy éve már hogy szültem a gyermekem 4kg 20dkg val. A hüvelyem tágnak találom.Ha szeretkezünk a párommal soha nincs orgazmusom, mert...
Hüvelyplasztika
Hólyagsérv és végbélsérv műtétet végeztek rajtam 2 éve. A műtét során a hüvelybemenetet annyira beszűkítette a műtétet végző orvos, hogy a...
Ovulációs fájdalom
Üdvözlöm! Abban kérem a segítségét, hogy az utóbbi hónapokban nagyon ritkán előfordult igen kellemetlen hasi diszkomfort érzésem. Ahhoz tudnám...
HPV fertőzés
Nemi szerv