A HPV elleni védekezésről

Kedves Doktor! A hpv elleni védekezésről érdeklődöm. HPV fertőzött vagyok. Az orvos azt mondta, hogy nemcsak sex utján terjed. A családban vannak kisgyerekek is, lányok is. Mire figyeljek? Ne ölelgessem, puszilgassam őket? Ha már elkapta egy kislány, vele mi a teendő? Még sokára lesznek oltás korúak, csecsemők-bölcsisek-ovisok. Sokat puszilgattam őket, szájra is néha kaptam tőlük. Megfertőződhettek? A családom felnőtt nő tagjai, akikkel közös háztartásban élek (közös zuhany, wc stb) ők menjenek énvégettem rendszeresen hpv szűrésre, elkaphatjták? Köszönettel! A

WEBBeteg szakértő válasza hpv témában

Tisztelt A!

Bárki elkaphatta a leírt módokon a HPV-t, de ez egy olyan vírus, amit a szervezet el is tud pusztítani, majd az élet során többször is bekövetkezhet újrafertőződés. Az biztos, hogycsaládja felnőtt nő tagjai menjenek rendszeresen nőgyógyászati rákszűrésre - hemcsak Öntől kaphatják el a HPV-t, hanem szexuális kapcsolat során bárkitől.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. március 22., 08:54 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 21:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hpv diagnosztika
Hpv 68 eredményt kaptam juniusba akkor a citologia eredményem negatív lett de aktív magok egy lezajlott gyulladást mutatnak 3 hónap múlva ismét...
HPV fertőzés
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív