köztivérzés-fogamzásgátló

Tisztelt Doktornő, a kérdésem a közti vérzéssel és a fogamzásgátlóval kapcsolatos lenne. 1, 5 évig szedtem a Milligestet (amivel nem volt problémám, de szerettem volna egy alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert szedni, ezért váltásra került sor) , majd 3 hónapig a yasminellet és 3 hónapig a jangee-t nevű gyógyszert szedtem, sajnos sem a yasminelle sem a jangee nem váltak be, mivel szinte egész hónapon át tartó közti vérzéseim voltak. Ezért most már 3. hónapja szedem a Triodena-t amivel az első két hónapban egyszer egyszer volt, a 2. fázis alatt, alig észrevehető pecsételésem, viszont a harmadik levél szedésénél a 2.fázis megkezdésével jóval erősebb vérzés jelentkezett és a 3. fázis megkezdésével sem múlt el teljesen, csak csökkent. Még körülbelül 5 szem van vissza a harmadik levélből. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy a sűrű gyógyszer váltások okozzák ezt a zavart vagy váltásra lenne szükségem? A váltás már a következő hónaptól kellene, hogy esedékes legyen vagy próbáljam meg még a 4. levelet is beszedni? Előre is köszönöm válaszát, Kitti

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kitti!

A sűrű gyógyszerváltás mindenképpen rossz. Ha további 1-2 hónap alatt sem javul a helyzet, mégis kénytelen lesz váltani. Javasolnám a Milligestet, ami már egyszer bevált, illetve - ha az a sok cserélgetés után már nem jó - a Qlairát, ami még több fázisú és talán még jobban követi a ciklust.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 20., 20:33 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 05:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar
Nuvaring használata több mint 4...
Cifrinol nászutas felfázásra
Fogamzásgátló melletti problémák
Kedves Doktorúr/nő! 20 éves lány vagyok és kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Simycia fogamzásgátlót szedtem egészen egy hónappal ezelőttig...
fogamzásgátló váltás újra
Tisztelt Orvos Úr/Nő! Az a problémám lenne, hogy eddig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, amitől volt hogy émelygésem rosszulléteim voltak...