Méheltávolítás?

Ma abrásiót végeztek nálam, eddigi életem során az 5. vagy 6. ilyen beavatkozásban volt részem vérzéses problémák miatt, a legutóbbi 2009.dec.-ben, azóta nagyon ritkán menstruáltam, de most igen erős, darabos vérzésem volt. A műtét után a műtétet végző orvos közölte velem, hogy a méhfalam szörnyen el van vékonyodva, még egy ilyen beavatkozással az életemet teszem kockára, egyetlen megoldás ha további hasonló probléma lép fel: az a méheltávolítás, sőt most is ez lett volna az ideálisabb megoldás. Kérdésem, hogy érdemes-e konzultálnom meghízható orvossal és a méheltávolítást csak akkor elvégezni, ha esetleg újabb komolyabb vérzési problémám támadna, vagy kár azt megvárni, hanem inkább megelőzésképpen elvégezni? (már persze, ha biztosan szükséges) Köszönettel

Dr. Deli Tamás válasza egészségügyi küret témában

Tisztelt Hölgyem!

Természetesen érdemes megbízható orvossal konzultálni - más kérdés, hogy nem tudom, miért nem tartja ilyennek azt az orvost, akinek egyébként megengedte, hogy megoperálja...

Feltehetően elég a méheltávolítás, ha ismét probléma lesz (feltéve, hogy a mostani szövettan negatív) .

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 16., 19:57; Megválaszolva: 2011. március 17., 20:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Eü küret
Tisztelt Doktornő! Néhány napja eü küretem volt, a szövettan eredménye még nem jött meg, de arról szeretnék érdeklődni, hogy amennyiben...
lehet e gyermekem?
Tisztelt doktor Úr! Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, mivel volt egy 18hétig tartó vérzésem, majd gyógykaparásom, melynek szövettana...
Eü-küret után
Menopausa környékén járok, vérzési rendellenés miatt egészségügyi küretet végeztek. A szövettani leletben az alábbi, zárójeles részt...
N6010
Ezt a betegséget diagnosztizálták az édesanyámnál, azt szeretném tudni, hogy mi is ez pontosan. A tünetei, hogy 07-10-ig menstruált, aztán 22-én...
küret utáni vérzés
Pontosan egy hete volt üres petezsák miatt egészségügyi küretem. Az elmúlt egy hétben minimális vérzésem volt, leginkább a wc-zés után a papír...