terhesség

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulnék önhöz. Megpróbálom felvázolni az előzményeket is, hátha így pontosabb információval tud nekem szolgálni. 2000-ben volt vérzés kimaradásom 3 hónapig nem jött meg, amire a nőgyógyász írt gyógyszert (sajnos a nevére már nem emlékszem) , ezt 5 napig szedtem, majd megjött, utána fogamzásgátló tablettát szedtem egészen 2008-ig, így a menstruációm mindig rendben megjött, ekkor a jobb petefészkemen dermoid cisztát találtak, egy rutin éves szűrővizsgálaton, amit sajnos a kiterjedésére és helyzetére tekintettel a jobb petefészkemmel együtt eltávolítottak. Ezután simán megindult a vérzésem és kisebb-nagyobb pontossággal beállt (vagyis 25-28 naponként megjött) fogamzásgátló szedése nélkül is. A múlt évben ez már 24-26 napra csökkent, de szintén rendszeren megjött. Mivel idén úgy döntöttünk a párommal, hogy jöhetne a baba semmilyen módon nem védekeztünk, januárban, februárban szépen megjött, most viszont még mindig nem (múlt szombat óta -a 24.nap lett volna- várom ezt a pillanatot) , szerdán csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett, így nagyon megijedtem, hogy akkor mi lehet a háttérben. Pénteken felkerestem a nőgyógyászt, aki azt mondta várjunk még, ha jövő héten sem jön meg mindenképpen menjek u.h.-ra és aztán meglátjuk, de addig kezeljem úgy magam, mintha terhes lennék (érti ezt arra is, hogy mivel most lenne aktuális a munkaalkalmassági tüdőszűrés, ne menjek most el) . Viszont szombattól egy pici barnás folyás (vérzés? ) jelent meg. Ez annyit jelent, hogy a tisztasági betétem egy pici (pár milliméteres, vagy max. 1 cm-es) barnás folt volt látható. De ezen kívül semmi. Nem tudom önnek mi a véleménye ezzel kapcsolatban? Ettől élhetek szexuális életet, vagy most inkább vigyázzak? Anita, 32 éves

WEBBeteg szakértő válasza ciszta témában

Kedves Anita!

Lehet, hogy a mensese késett, lehet, hogy terhes és a koraterhességet gyakran kísérő kevés vérzésről van szó. Javaslom, hogy a míg a terhesség megléte vagy hiány eldől, kerülje a szexuális együttlétet a vérzésre tekintettel.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. március 15., 12:34; Megválaszolva: 2011. március 17., 17:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek cysta
Tisztelt Doktor Úr! A problemám a következő lenne.Ez év január 09.én volt egy mensesem. A februari hónapban kimaradt,felkerestem a...
Petefészek ciszta
Szeretnék segítséget kérni! Van 2 petefészek cisztám, az egyik 2 cm, a másik 8 cm. Peteérésem nincs csak nagyon ritkán. Ezek a ciszták...
Ciszta?
Kedves Doktor Úr! 36 éves, kétszer szült (császárral) , túlsúlyos nő vagyok. 2015-ben már egy petefészekciszta miatt járkáltam orvoshoz....
Melyik megoldás biztonságos.
Üdvözlöm, van egy 7, 5cm-es cisztám amiben már látható szilárd képlet a CA 125 értéke: 13, 5 He4 értéke 59, 4 Roma score értéke: 10.66...
PCOS vagyok, egyik cisztám bevérzett....
Üdvözlöm! Eü. dolgozó vagyok. Ismert PCOS-em van, jelenleg folyik a kezelés, mert a párommal babát szeretnénk. Sajnos nála is gondok...