Eü küret

Tisztelt Doktornő! Néhány napja eü küretem volt, a szövettan eredménye még nem jött meg, de arról szeretnék érdeklődni, hogy amennyiben hormonzavar okozta a problémámat (11 napig menstruáltam és előtte is problémás volt) mivel lehet kezelni, amennyiben nem szeretnék fogamzásgátlót szedni (ugyanis gyereket szeretnénk) Köszönöm válaszát

Dr. Deli Tamás válasza egészségügyi küret témában

Tisztelt Kérdező!

A kezelés a "hormonzavar" jellegétől függ. Lehet, hogy nem igényel gyógyszeres kezelést, lehet, hogy átmeneti (3 hónap) gesztagénhormon-kezelés szükséges, lehet, hogy a fogamzásgátló a jó, vagy - mivel terhességet szeretne - ovulációindukció pl. Clostilbegyttel. Ezt a szövettan és a pontos panaszok birtokában kezelőorvosával kell megbeszélnie.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 11., 16:21; Megválaszolva: 2011. március 17., 05:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méheltávolítás?
Ma abrásiót végeztek nálam, eddigi életem során az 5. vagy 6. ilyen beavatkozásban volt részem vérzéses problémák miatt, a legutóbbi 2009.dec....
lehet e gyermekem?
Tisztelt doktor Úr! Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, mivel volt egy 18hétig tartó vérzésem, majd gyógykaparásom, melynek szövettana...
Eü-küret után
Menopausa környékén járok, vérzési rendellenés miatt egészségügyi küretet végeztek. A szövettani leletben az alábbi, zárójeles részt...
N6010
Ezt a betegséget diagnosztizálták az édesanyámnál, azt szeretném tudni, hogy mi is ez pontosan. A tünetei, hogy 07-10-ig menstruált, aztán 22-én...
küret utáni vérzés
Pontosan egy hete volt üres petezsák miatt egészségügyi küretem. Az elmúlt egy hétben minimális vérzésem volt, leginkább a wc-zés után a papír...