Erős menstruációs fájdalom.

Kedves Webdoktor! Régebben írtam már önöknek többször is, meddőségi témában. Most Arról szeretnék érdeklődni, mi okozza pontosan a menses görcsöket. Több, mint 4 éve szedtem fogamzásgátlót, de csak 1 évig, és akkor sem múltak a görcsök. Mivel babát szerettem volna abbahagytam, de utána kiderült, hogy ez nem olyan egyszerű. Kétszer volt már laparoszkópos műtétem, a második után azt mondta az orvosom, "hegesedéses a méhfalam". Ez Mit jelent? Azt is mondta, hogy ettől még nincs akadálya a babának, de a műtét óta 4 hónap telt el, és nem történt semmi. A Görcseim pedig hónapról hónapra rosszabbak, néha már levegőt sem kapok. És nem kapok rá magyarázatot, hogy ezt mi okozza. És vajon a görcsnek és a meddőségemnek köze lehet e egymáshoz. Amióta megjött a legelső menzeszem ez azóta így van. Sajnos már nagyon megkeseríti az életem. A fogamzásgátló is csak összezavart mindent, mert miután abbahagytam a szedését, ki sem lehet számítani mikor lesz a következő ciklus. Kérem segítsenek. Már nagyon kétségbe vagyok esve. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fájdalmas menstruáció, meddőség témában

Tisztelt Hölgyem!

A "hegesedéses méhfal" orvosilag nem túl pontos meghatározás - valószínűleg összenövésekre utal (? ) . Ennek oka fertőzés (pl. Chlamydia) , korábbi műtét, endometriosis stb. lehet. Ha erről van szó, ezen betegségek némelyike gátolhatja a teherbe esést, de hogy pontosan milyen mértékben, az a pontos műtéti lelettől függ (pl. hogy volt-e petevezető-átjárhatósági vizsgálat a laparoscopia során, és hogy az mit mutatott) . A mensesgörcsök csökkentésére a fogamzásgátló és a laparoscopia során (remélhetőleg) elvégzett adhaesiolysis mellett további gyógyszeres kezelésekre is van mód (simaizomgörcs-oldók, sedativumok, nem steroid gyulladásgátlók, illetve az októl függően gesztagén hormon stb.) . Ezekkel kapcsolatban konzultáljon nőgyógyászával.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 08., 22:34; Megválaszolva: 2011. március 12., 13:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradása, de nem...
Jó napot Dr úr! Barátnőmmel együtt vagyunk 5 hónapja és nagyon szeretnénk egy kis babát összehozni már az első hónapoktól kezdve! Az 5 hónap...
kisbabát szeretnék
Gyermeket szeretnénk. Már kétszer voltam terhes, de a 6 és 8 héten elvetéltem.Vizsgálatok következetek: genetika, trombofília negatív. Különféle...
menstruacio ájulási érzés
Üdvözlöm! augustusban menstruaciom, eléggé szokatlan és fájdalmas volt mivel, reggel folébredtem és mindig elso a kávé, és valahogy nem...
Mit tegyek?
Tisztelt Dr nő Segítségét kérném abban az esetben hogy, már a kezdetektől fogva küszködöm a menstruácios problémával megléte elött alatt és...