Túl sok magzatvíz

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 23-24. terhességi hét fordulóján álló kismama vagyok. Egy kb. egy órán át, kb fél percenként jelentkező késszúrásszerű alhasi fájdalmak illetve séta hatására jelentkező alhasi fájdalmak után elmentem a soron következő terhesgondozásra tanácsot kérni. Sajnos a gondozó orvosom szabadságon volt, de ambulánsként elláttak: UH-ot készítettek, amelyen megállapították, hogy túl sok a magzatvíz (sajnos arról nincs eredményem, hogy mennyivel haladja meg az átlagos mennyiséget) . Az UH leletei szerint az FL/BPD arány 62%. (FL=3, 77 cm; BPD=6, 1 cm; AC=18 cm; OFD=7, 63 cm; HC=21, 7 cm; APD=5, 82; TAD=5, 64cm; CI=80%; HC/AC=1, 21%; FL/AC=21%) . Szeretnék érdeklődni, hogy mindez utal-e valamilyen fejlődési rendellenességre, illetve hogy a sok magzatvíz jelenti-e azt, hogy folyamatosan feküdnöm kellene vagy elég az emelés, hajolás elkerülése? Köszönettel: Kamilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza sok magzatvíz, terhesség témában

Kedves Kamilla!

Ha fejlődési rendellenességet látunk ultrahanggal, az egyértelműen szerepel a leleten - ha ilyesmit nem írtak, feltehetően az nincs is. Egyáltalán nem kell folyamatosan feküdnie. Ultranagkontroll javasolt 2-3 hét múlva.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 07., 18:05; Megválaszolva: 2011. március 12., 13:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Tisztelt Doktor úr/ nő!
Kérdésem az lenne, hogy csökkent protein S aktivitás miatt asprin protectet és noacidot kell szednem napi 11-et. Jelenleg a gyermekvállalással...
Terhesség és a gyógyszerezés
Tisztelt Dr. Úr! Epilepsziás beteg vagyok 8 éve.Terhes lettem, még javában szedtem a régi gyógyszeremet, a Tegratolt. De akkor mikor 8 hetes körül...
Méhszájseb és terhesség
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! "Méhszájsebet" állapított meg a nőgyógyászom, várunk még a rákszűrés eredményére és annak fényében dönti...
HPV gyanú+babaprojekt - gond lehet?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010. novemberében citológiai eredményből HPV gyanút írtak negatív citológia mellett. HPV tipizálás folyamatban van....
Ciszta az embrió fejében
Tisztelt webbeteg! Egy olyan kérdésem lenne hogy a testvérem 18 hetes terhes. Az ultrahangos szűrővizsgálaton kiderült hogy a babának 0, 73cm-es cysta...