méh nyak nyúlás, műtéti beavatkozás

19 éve szültem a harmadik gyermekemet, aki 3900grammal jött a világra. Rá 3 évre előre csúszott a méhnyak, és kicsúszott a hüvelyből. Az akkori nőgyógyászom azt javasolta ne menjek bele a műtétbe mert ha nem sikerül, pelenkát kell majd hordanom egy életen át. Azóta 16 év telt el, és nem zár be a hüvelyem mert nagyon nagy a meg nyúlt méhnyak, és alhasi fájdalmakat is okoz! Szeretném meg kérdezni, mi a kockázata ennek a műtétnek, és mennyi idő az ameddig nem tudok dolgozni menni, mivel elváltam, és nem maradhatok sokáig itthon, mert két iskolás gyermekem van.Tisztelettel: Bodnár Éva

Dr. Deli Tamás válasza hüvelyi méheltávolítás témában

Kedves Éva!

A hüvelyi máheltávolítás általános műtéti kockázatokon túli kockázatai a hüvelycsonk esetleges későbbi kifordulása, a húgyhólyag vagy beidegzésének sérülése, vizeletcsorgás vagy -elakadás, végbélsérülés. A lábadozás 6 hét.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 06., 07:12; Megválaszolva: 2011. március 09., 22:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...