vérzés szexuális inger hatására

Tiszteld Doktor Úr/Doktor Nő! 2 éve szedem a Belara nevezetű fogamzásgátlót, ez idáig nem is volt bajom vele, azonban novemberben antibiotikumos kezelés alatt álltam (Semicilnt és Coderit-N nevezetű gyógyszereket szedtem) aminek hatására a tablettamentes időszakban nem jelentkezett a vérzésem.Nőgyógyásznál jártam, aki UH-val is megvizsgált, és megnyugtatott hogy a következő hónapban már újból jelentkezni fog a vérzésem. A következő 2 tablettamentes időszakban gyengén (2 napra) volt csak vérzésem, ám ezt betudtam még mindig a gyógyszerkölcsönhatásoknak. A problémám februárban jelentkezett, mikor petting során elég nagy mennyiségű vér távozott belőlem, az utolsó szem tablettám bevétele előtt 1 héttel. A rá következő tablettamentes időszakban viszont már ismét rendesen jelentkezett a vérzésem, mint még a gyógyszerek előtt. A petting hatására jelentkező vérzés még egyszer jelentkezett, de már kisebb mennyiségben.Természetesen felkerestem ismét az orvosomat aki azt tanácsolta, hogy 1 hónapig ne szedjek fogamzásgátlót, hogy rendesen visszafejlődjön a nyálkahártyám.Konkrétumokat azonban nem közölt velem.Előfordulhat hogy még mindig a gyógyszeres kezelés hatására vannak gondjaim (a párom nem sérthetett fel, nem fájt semmi se)? Az 1 hónapos tablettaszünetet azonban egy régebbi orvosom nem javasolta, mivel szerinte ez összezavarja a ciklusom.Nem tudom mit tegyek, kérjek-e magasabb dózisú fogamzásgátlót az orvostól, vagy valóban tartsam be az 1 hónapos szünetet? Félek az 1 hónapos szünet után továbbra is fennállna a problémám. Előre is köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

1 hónapos szünetet tartani szerintem is butaság. Ha a gyógyszerszedés mellett vérzés van, vagy a hormondózison kell emelni, vagy többfázisú készítményre szükséges váltani.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 05., 14:01; Megválaszolva: 2011. március 09., 21:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar
Nuvaring használata több mint 4...
Cifrinol nászutas felfázásra
Fogamzásgátló melletti problémák
Kedves Doktorúr/nő! 20 éves lány vagyok és kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Simycia fogamzásgátlót szedtem egészen egy hónappal ezelőttig...
fogamzásgátló váltás újra
Tisztelt Orvos Úr/Nő! Az a problémám lenne, hogy eddig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, amitől volt hogy émelygésem rosszulléteim voltak...