Missed aborusz

Jó napot! Sajnos 10 hetesen missed abortuszt kellett rajtam végrehajtaniuk, mivel a magzat 8 hetes korától kezdve nem fejlődött, és leállt a szíve. Ezt 10 hetesen barna folyással vettem észre. A nőgyógyász azt mondta 10 % fordul elő ilyen 100 terhességből, de én mégis meg szeretném tudni mi okozta e az egészet, hogy legközelebb ne történjen meg. 1. Férjemnek születésétől Hepatitisz B delta ágens nélküli vírusa van, a májorvosa azt mondta nem örökölheti a gyerek. Ez valóban igaz? Sajnos e coli baktériumot is találtak a spermájában, hosszas kezelés után sem múlt el neki, az egész amúgy tünetmentes nála. A nőgyógyászom azt mondta ez nem okoz semmi bajt. Viszont hosszas keresgetés után megtaláltam az interneten egy hasonló esetet ugyanez történt egy párral, e coli, utána missed abortusz és ott az orvos azt mondta a párnak hogy a nem megfelelő minőségű sperma miatt történt! Okozhat e magzat halált e coli baktériumos sperma a 8 hétben? Férjem a hepatitisze miatt kezelés alatt állt, mikor teherbe estem akkor már 1 éve gyógyszermentesen élt. 2. szerintem nálam is e coli van, mivel a próbálkozások után, és az utáni napokban gyakran fájt a vizelet. Tőzegáfonya szedése mindig segített utána. Elmentem orvoshoz, nem derült ki csak hogy a vizeletben van gyulladás, Sumamedet írt fel, a további eredményeket ugyan nem tudtam meg mivel eléggé elrontották a beteg-orvos kapcsolatot. Utána kezdtem D-mannozt szedni és el is múltak a tünetek. Néha visszajönnek a tünetek de áfonya szedésével elmúlik újra. Annyi kiderült még hogy derék fájfalmaimat nem a vesék okozzák. Nálam csontmeszesedést állapítottak meg 4 éve, és az egyik nyaki csigolyánál van vmilyen kinövés ami nyomja néha az ideget és migrént okoz nálam. Gyógyszereimet nem szedtem ha mégis előjött próbáltunk mindent bevetni hogy elmúljon hogy ne kelljen gyógyszert bevenni. Én úgy érzem hormonproblémáim is vannak. Hol tudnám én ezt felmérettetni, milyen orvosi részleg foglalkozik hormonzavarokkal? Olvastam hogy hormonzavar is okozhat a 12. hétig magzati halált. Az is érdekes volt hogy nem volt abszolút szédülésem és hányingerem se a terhesség alatt! Tudom nehéz megállapítani ennyi sok rosszból hogy mi okozhatta a bajt. Szeretném kikérni az Ön véleményét hogy Ön mit gondol, mik lehettek a hibák?

Dr. Deli Tamás válasza missed abortusz témában

Tisztelt Hölgyem!

1. - Okozhat.

- Nem.

2. - Endokrinológia.

- Nem lehet megmondani, mi okozhatta a missed abortust, de ha ez csak egyszer fordul elő, ilyenkor orvosi kivizsgálás még nem is indokolt, csak ha 2-3 vetélés követi egymást. A leggyakoribb ok valamilyen nem öröklődő, nem ismétlődő krromoszóma rendellenesség.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 03., 10:36; Megválaszolva: 2011. március 06., 20:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Misssed ab után
Kedves Doktornő! 2010.12.15-én volt egy missed ab műtétem a terhesség 9. hetében, miután a magzatomnak nem volt szívhangja. (Hálistennek már van...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...