Diane 35

Tisztelt Doktor Nő! A tanácsát kérném, a nőgyógyászom állandósult magas prolaktinszintre, erős menstruációs görcsökre (endometriózis gyanúja merült fel) Diane 35 pár hónapos szedését javasolja, majd gyerektervezésnél ellen-, hormonkezelést.. Utána olvastam a neten a Diane 35-nek és kétségeim támadtak, mert elég sok negatív véleményt írtak és nem vagyok biztos, hogy ez a győgyszer, majd utána a hormonkezelés nem teszi-e tönkre a szervezetemet. Ön mit tanácsol? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Hölgyem!

A magas prolaktinszint alapos kivizsgálást igényel (pl. kopony MRI vizsgálat) , gyógyszeres kezelése a bromocriptin, cabergoline vagy quinagolid.

A hormonkezelést úgy általában nem lehet orvosilag értelmezni, pontosan kellene tudni, milyen hormonokról, milyen dózisban, milyen formában van szó.

A Diane 35 jó gyógyszer, antiandrogén hatása miatt férfihormontúlsúly (pl. erős pattanásosság, PCOS stb.) használandó.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 02., 23:04; Megválaszolva: 2011. március 06., 20:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar
Nuvaring használata több mint 4...
Cifrinol nászutas felfázásra
Fogamzásgátló melletti problémák
Kedves Doktorúr/nő! 20 éves lány vagyok és kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Simycia fogamzásgátlót szedtem egészen egy hónappal ezelőttig...
fogamzásgátló váltás újra
Tisztelt Orvos Úr/Nő! Az a problémám lenne, hogy eddig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, amitől volt hogy émelygésem rosszulléteim voltak...