• baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagyon rég óta vagyok tartósan beteg allergiás asztmás vagyok mióta megszülettem.Az állapotom hol jobb hol rosszabb.Tavaly 70%-os volt a légzésfunkcióm azóta nem mentem el vizsgálatra mert a doktornő nem volt túl kedves.3 hónapra megadta az engedélyt hogy a háziorvos írja fel a ventolint,aztán ki is váltottam amennyit lehetett,mert közbejötek magánéleti problémák.Vissza térve az eredeti gondhoz,voltam nőgyógyásznál és nem talált semmit se a petefészkembe se a méhembe.Viszont új párom lett és szeretnénk egy kisbabát.De ahány orvoshoz mentem eddig mind csak azt tudta mondani hogy nem javasolja a terhességet.Nekem ezt anno 2006 nyarán közölte a tüdőgyógyász,hogy egyre romlik az állapotom és nagyon gondoljam meg,hogy vállalok e babát.Most viszont úgy látom hogy szeretnék,de rémálmok gyötörnek azóta szinte minden éjszakán hogy mi van ha tényleg terhes leszek e és mennyire befolyásolja az asztmám a terhességet.Mivel az év minden napján úgymond veszélyeztetve vagyok a penészgomba stb.-k által.Az lenne a kérdésem,hogyha elhagyom a gyógyszert hogyan tudom az esetleges rohamokat csökkenteni,ha megfogan a baba? Előre is köszönöm szépen a választ.

        Dr. Deli Tamás válasza a asztma, gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező! A rohamok nem gyógyszeres csökkentésével kapcsolatban mindenképpen tüdőgyógyász - allergológus szakorvos véleményét kell kérnie (az allergén kerülése természetesen segít, de esetleg más mód is lehet). Mindenesetre amíg szakemberrel beszélt, az aszthma gyógyszerét ne hagyja el, mert annak súlyos roham lehet a következménye! A terhesség vállalásával kapcsolatban szintén meg kell kérdezni tüdőgyógyászt és szülészt is, ennek a súlyos döntésnek a meghozatala előtt mindenképpen friss légzésfunkciós vizsgálatok javasoltak, illetve a szakmák egymással történő konzultációja is fontos.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 01., 10:31; Megválaszolva: 2011. március 06., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés