Mit tegyek?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 7 éve vannak menstruációs panaszaim (akkor még PCO I-et állapítottak meg) , mivel fiatal vagyok (22 éves) mindig, azt a választ kaptam, hogy nem kell izgulni, majd ha babát szeretnék előtte jelentkezzem. Az utóbbi 2 évben kb. kétszer volt menstruációm.... legutóbb 11hónapja. Az orvosom szerint fogamzásgátlót felesleges szednem, mert attól sem jött meg. Azóta endokrinológián is jártam, ahol megállapították, hogy nagyon alacsony a vércukor szintem, ekkor elkezdték a metformint adni, de a vércukor szintem sem változott, általában 2-3 szokott lenni. (3 havonta mérik) Sajnos ezek következményeképpen híztam már 14 kilót, amiből néha lemegy pár kiló, de van hogy visszaszedem. Már az elején elkezdett erősödni a szőröm, ami fiatal lány létemre elég taszító. (combomon, államon, arcomon, kezemen, egyre erősödő feketés szőrök lettek) Állandóan szomjazom, napi 4 liter vizet is meg tudok inni. Sajnos sohasem kaptam normális választ, hisz hiába mondanak nekem szakszavakat, nem vagyok benne jártas. Kerülöm a szénhidrátokat.....még sincs semmi pozitív eredmény. Természetesen szeretnék majd babát, de így akkor nagy esélyem nem lesz rá. Én és szüleim is abban a hitben vagyok, ha nincs egy nőnek menzesze, akkor valami "nagy" gond van! Tehát kérdéseim: Így is lehetek terhes, hogy a menzeszem nem jelenik meg, és mivel a fogam.gátlót. nem szedem, de szexuális életet élek előfordulhat ez? Nem kellene egy cisztával kapcsolatos tisztítást végezni, vagy hogy is hívják ezt a beavatkozást? Kérem ha tud segítsen nekem! Egy aggódó fiatal lány.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza PCO témában

Kedves Hlgyem.

A leírása alapján Önnek PCO syndrómája van, ami vérzéselmaradással, súlynövekedéssel, fokozott szörzettel társul.Emellett valósínűleg a szénhidrát háztartása is zavart.

Mindaddig amig nem tervez terhességéet Önnek az elsődleges az ideális testsúly elérése és annak megtartáűsa kell hogy legyen. A fokozott szőrnövekedés miatt bizony indokolt lenne olyan fogmazásgátló használat, ami gátolja azt. Ez valószínűleg a vérzéseit is rendezné.

Ezt a komplex problémát olyan nőgyógyász tudná kezelni, aki egyben endokrinológus is.Érdemes keresni egy ilyen szakembert és ragaszkodni hozzá.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. március 01., 01:08; Megválaszolva: 2011. március 07., 15:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCO-Barátcserje kapszula
Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a...
nőgyógyászati probléma?!
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és csak gyógyszer mellett tudok menstruálni (Norcolut) . Spontán menstruációm 14 majd 18 évesen volt. Emiatt...
Polycystás jellegű ovárium
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kerestem fel, mert legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom némi kételyt hagyott bennem. A tárgy előtt egy kis...
Normális hogy csak várunk? ...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy...
policisztas ovarium szindroma
Tisztelt Doktor Ur! 9 honapja probalok teherbe esni, de bizonyos komplikaciok leptek fol. Kozvetlenul a probalkozasi idoszak elott bevettem egy esemeny...