Lilly Gold Mini

Tisztelt Doktor úr! Nemrégiben, hallottam, hogy nem szült nőknek is feltesznek spirált. Igaz ez? Azért kérdezem, mert egyre megoldhatatlanabb nálunk a védekezés. Az okok: 1. A tablettáktól mindig nagyon vagyok 2. A páromnak elég nagy szerszáma van, ezért a legnagyobb méretű gumi is kicsi rá (múltkor majdnem ki is szakadt) 3. Allergiás vagyok a latexre 4. És lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de a párom a nem-latex óvszertől viszket Sűrűn, majdnem mindennap együtt vagyunk, ezért is lenne fontos a válasza. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza spirál témában

Tisztelt Kérdező!

Spirál nem szült nőknek nem javasolt az esetleges szövődmények miatti későbbi meddőség lehetőségére tekintettel. Viszont nem abszolút ellenjavallt, orvosa tájékoztatja az esetleges kockázatokról, szövődményekről, ezt követően írásos beleegyezés után felhelyezhető.

Egyéb lehetőségek: pesszárium, diaphragma, spermicid anyag (Pantex, Pharmatex) . És persze a fogamzásgátló, de ehhez tudni kellene, a tablettától Ön "nagyon" mi? Ezt nem írta meg...

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 28., 09:14; Megválaszolva: 2011. március 07., 14:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar-hormonális...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik...
Mirena spirál
Tisztelt Doktornő! Tegnap felhelyezték Nekem a Mirena spirált. Azért ez a fogamzásgátlási módszer jöhetett csak szóba, mert epilepsziás vagyok...
Csak mellékhatás, vagy más...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt (2o16. 7. 29.) egy csak külföldön elérhető, viszonylag újonnan piacra dobott Gynefix 2oo...
Mióma és antifoszfolipid szindróma...
Pozitív szövettan mellett, miomás elváltozásokkal a méh eltávolításán gondolkodik az orvosom. Midezek mellett antifoszfolipid szindroma is jelen van....
mirena spirál jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr. Pár napja helyezték fel a Mirena nevű spirált. A leírásban az szerepel, hogy a jelzőszálat lehet ellenőrizni pl. zuhanyzás...