szülés alatti sérülés

Tisztelt Szakértő! Néhány hónappal ezelőtt spontán, hüvelyi úton szültem kislányomat. Amikor a szülésznő először mondta hogy most nyomjak, akkor én nyomtam, de eztán visszaengedtem a babámat. Sajnos a hosszú vajúdás után már annyira gyenge voltam. Most rettegek, hogy valamilyen fejsérülést, agysérülést okoztam neki. Néhány hete hipotóniát állaptottak meg nála. Mit okozhatott a visszacsúszás, lehet agysérülés a következmény. Tisztelettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza szülés témában

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom, pontosan mit ért azon, hogy "visszaengedtem a babámat", illetve a szülés pontos körülményeit sem ismerem. Mindenesetre afelől biztos lehet, hogy azzal, hogy nem tökéletesen nyomott a kitolási szakban egészen biztosan nem okozott semmiféle maradandó károsodást a babájának, ilyesmi nem létezik. A gyermeknek és Önnek is jó egészséget kívánok.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 21., 18:12; Megválaszolva: 2011. február 26., 22:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...