Myoma - felfújódás, görcs

Tiszteld doktor úr! 50 éves vagyok, és egy nagyon erős mentsuációs vérzés miatt bementünk egy kórház ügyeletére. Ottfogtak, a nyálkahártyát kikaparták, hogy a vérzés elálljon. Előzőleg hasi ultrahanggal egy kb. 6 cm-s myomát találtak. Az erős vérzést mindennapos gasi görcs és puffadás előzte meg, ami k 4-5 órát tartott, és kb. a közepe táján volt vérzés is. De ha Ibustart vettem be, még a tünetek elején, akkor elmaradt a felpuffadás, a görcs és a vérzés is minimális lett. A műtét elött és után is közöltem ezt az orvossal, de gyakorlatilag vállat vont. A myoma miatt ki akarta venni a méhem. Amikor két hét múlva találkoztunk, elmontdam, hogy a műtét után is mindennapos a felfújódás, a szörnyű görcs, és a vérzés a görcsös időszak felétől a végéig; néha a lecsengő szakasz alatt kezdődik. Kérdeztem, mit tegyek - az Ibustart, lehetséges mellékhatásai miatt, csak négy napig javasolják, én meg már hetek óta szedem. Válasz: majd ha kiveszik a méhem, elmúlik. (és addig? ) Szeretném tudni, mitől van ez a szörnyű görcs és felfújódás, és mit lehet tenni, hogy elálljon - a vérzéssel együtt? Korábban sosem találkoztam ezzel a tünetegyüttessel. (A méhemet nem szeretném kivetetni.) Nagyon köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza myoma témában

Tisztelt Hölgyem!

A vérzészavart, alhasi fájdalmat okozó 6 cm-es myomát tartalmazó méhet ki kell venni. A felfúvódás miatt keresse házioprvosát, aki szükség szerint gastroenterologus belgyógyászhoz küldi, addig pedig az Espumisan segíthet.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 20., 23:02; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma
Tisztelt Dr. Szalóczki Péter! 47éves vagyok, 2018.augusztusában egy rutin nőgyógyászati vizsgálatkor derült ki hogy miómám van. A méh méretei...
Mijóma kezelése
Tisztelt Dr. Úr. Jelenleg van a méhemben egy 5 éve fentlévő spirál, amit az orvosomnak nem sikerült teljesen eltávolítani, közben kiderült, hogy...
Mióma - gyógyszer mellékhatások
Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen a válaszát a mióma problémámmal kapcsolatban. Ahogy a Doktornő is írta, Anyukámnak súlyos...
Mióma probléma: műtét elkerülése
Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok és van egy 1, 5 éves kisfiam, szülni már nem tervezek, 2 éve fedeztek fel nálam is miómát.. Az anyukámnak...
Hasi mióma eltávolitó műtét
39 eves vagyok, 2 gyermeket szultem (2 es 4, 5 evesek) 6 cm.es miomam van, eddig panaszt nem okozott, nem nott. 2.gyermek utan mirena spiralt tetettem fel...