• Myoma - felfújódás, görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteld doktor úr! 50 éves vagyok, és egy nagyon erős mentsuációs vérzés miatt bementünk egy kórház ügyeletére. Ottfogtak, a nyálkahártyát kikaparták, hogy a vérzés elálljon. Előzőleg hasi ultrahanggal egy kb. 6 cm-s myomát találtak. Az erős vérzést mindennapos gasi görcs és puffadás előzte meg, ami k 4-5 órát tartott, és kb. a közepe táján volt vérzés is. De ha Ibustart vettem be, még a tünetek elején, akkor elmaradt a felpuffadás, a görcs és a vérzés is minimális lett. A műtét elött és után is közöltem ezt az orvossal, de gyakorlatilag vállat vont. A myoma miatt ki akarta venni a méhem. Amikor két hét múlva találkoztunk, elmontdam, hogy a műtét után is mindennapos a felfújódás, a szörnyű görcs, és a vérzés a görcsös időszak felétől a végéig; néha a lecsengő szakasz alatt kezdődik. Kérdeztem, mit tegyek - az Ibustart, lehetséges mellékhatásai miatt, csak négy napig javasolják,én meg már hetek óta szedem. Válasz: majd ha kiveszik a méhem, elmúlik. (és addig??) Szeretném tudni, mitől van ez a szörnyű görcs és felfújódás, és mit lehet tenni, hogy elálljon - a vérzéssel együtt? Korábban sosem találkoztam ezzel a tünetegyüttessel. (A méhemet nem szeretném kivetetni.) Nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Deli Tamás válasza a myoma témában

        Tisztelt Hölgyem! A vérzészavart, alhasi fájdalmat okozó 6 cm-es myomát tartalmazó méhet ki kell venni. A felfúvódás miatt keresse házioprvosát, aki szükség szerint gastroenterologus belgyógyászhoz küldi, addig pedig az Espumisan segíthet.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 20., 23:02; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés