lehetséges- e?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Tavaly augusztusában volt egy terhesség megszakításom.Sajnos nem volt más választásom, kromoszóma rendellenesség volt! Nagyon szeretnénk kisbabát a férjemmel, de eddig még nem sikerült. A nőgyógyászom teljesen egészségesnek "nyilvánított", semmi akadályát nem látta annak, hogy ne lehessen kisbabánk. Azóta nem is védekezünk. A mai napon (02.20- án) kellett volna megjönnie a menzeszemnek, de eddig semmi jele. Ami nem is lenne baj, viszont a múlt hét végén nagyon lebetegedtem, valószínűleg influenza vírus bal oldali tüdőgyulladással, amire elég erős antibiotikumokat kaptam.Kérdésem az lenne, hogy mi van akkor, ha pont most sikerült teherbe esnem? Mennyiben befolyásolná ez a terhességemet? Jól gondolom, hogy nem szabadna megtartanom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza antibiotikum témában

Tisztelt Kérdező!

Bár nem írta meg, pontosan milyen gyógyszert kapott (antibiotikum van vagy 200 féle) , de a tüdőgyulladásra adott antibiotikumok legtöbbje mellett semmi akadálya nincsen a terhesség továbbviselésének. Ha mégis most esett volna teherbe, a pontos adatokkal keressen fel genetikai tanácsadást (ez életkora és kórelőzménye miatt egyébként is meg fog történni) .

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 20., 18:40; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz