fogamzásgátló krém

Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék a fogamzásgátló krémről. Lehet bután fog hangzani a kérdés. Azt olvastam, hogy nem lehet csak tiszta vizes tisztálkodást a krém használata után. Az aktus ha megtörtént akkor sem mehetek el fürdeni, annak ellenére ha ismétlődne az aktus akkor persze újra használnám a krémet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló krém témában

Tisztelt Hölgyem!

Idemásolom Önnek a Pharmatex hüvelykrém használati utasítását:

"Távolítsa el a krém védőkupakját és vezesse be a hüvelybe olyan mélyen, amennyire csak lehet. Alkalmazzon a tubusra ismételten megfelelő nyomást, hogy tartalmát a hüvelybe ürítse.

A védelem azonnali és 10 órán át tart.

Amennyiben a közösülést megismétlik, előzőleg új krémadagot kell felnyomni.

Figyelmeztetés! Közösülés után közvetlenül kizárólag külső tisztálkodás megengedett, de legalább 2 órán át kell várni, mielőtt vízzel hüvelyi irrigációt végezne.

Közösülés előtt és után szappannal bármiféle mosdás vagy hüvelyöblítés tilos, mert a szappanos víz még nyomokban is elbontja a hatóanyagot.

A védelem biztosítása érdekében a menstruációs ciklustól függetlenül minden közösülés előtt alkalmazza a készítményt."

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 20., 11:27; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény