• igen, vagy nem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr! Szeretném, ha segítene nekem, hogy mitévő legyek. Első t erhességem alatt (2006)rengeteget aggódtam, szorongtam és félelmeim voltak, hogy egészséges babám lesz -e. Tavaly frontint, és asentra gyógyszert szedtem, ami úgy érzem segít,csakhogy: Ismét babát szeretnék, de úgy gondolom, hogy ha az asentrát el is, a frontint biztosan nem tudnám elhagyni, mert már most rágodok dolgokon, és félek. Ön szerint okozna a babának valamit a napi 2x0,25 mg-os frontin. Az orvos azt mondta, ideális gyógyszer nélkül, de inkább gyógyszerrel, mint betegen, a nőgyógyász azt mondta, azzonnal abba kéne hagyni. Kérem segítsen, lehet így , vagy nem? És még egy kérdés, terhesség alatt a magzatnál ki tudják szűrni, hogy a baba látni fog-e a születése után. Kérem mielőbbi, válaszát, segítségét!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, félelem témában

        Tisztelt Kérdező! Válaszként idézem Önnek, ami a Frontin betegtájékoztatójában szerepel: "Terhesség és szoptatás A Frontin a terhesség első harmadában nem alkalmazható, mivel fokozza a magzati fejlődési rendellenességek előfordulási gyakoriságát, a terhesség további részében csak szigorú egyedi orvosi elbírálás után szedhető. Szoptatás alatt nem szedhető, mivel az anyatejbe átjut." Terhesség alatt 100%-os biztonsággal nem lehet megmondani, fog-e látni a baba. Bizonyos szem fejlődési rendellenességek felismerhetők ultrahanggal, de a szem működőképessége nem vizsgálható.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 19., 22:47; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés