igen, vagy nem

Tisztelt doktorúr! Szeretném, ha segítene nekem, hogy mitévő legyek. Első t erhességem alatt (2006) rengeteget aggódtam, szorongtam és félelmeim voltak, hogy egészséges babám lesz -e. Tavaly frontint, és asentra gyógyszert szedtem, ami úgy érzem segít, csakhogy: Ismét babát szeretnék, de úgy gondolom, hogy ha az asentrát el is, a frontint biztosan nem tudnám elhagyni, mert már most rágodok dolgokon, és félek. Ön szerint okozna a babának valamit a napi 2x0, 25 mg-os frontin. Az orvos azt mondta, ideális gyógyszer nélkül, de inkább gyógyszerrel, mint betegen, a nőgyógyász azt mondta, azzonnal abba kéne hagyni. Kérem segítsen, lehet így, vagy nem? És még egy kérdés, terhesség alatt a magzatnál ki tudják szűrni, hogy a baba látni fog-e a születése után. Kérem mielőbbi, válaszát, segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség, félelem témában

Tisztelt Kérdező!

Válaszként idézem Önnek, ami a Frontin betegtájékoztatójában szerepel:

"Terhesség és szoptatás

A Frontin a terhesség első harmadában nem alkalmazható, mivel fokozza a magzati fejlődési rendellenességek előfordulási gyakoriságát, a terhesség további részében csak szigorú egyedi orvosi elbírálás után szedhető.

Szoptatás alatt nem szedhető, mivel az anyatejbe átjut."

Terhesség alatt 100%-os biztonsággal nem lehet megmondani, fog-e látni a baba. Bizonyos szem fejlődési rendellenességek felismerhetők ultrahanggal, de a szem működőképessége nem vizsgálható.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 19., 22:47; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?