menstruáció

Kedves Dr Nő/Úr! éve szültem meg 2. kisfiamat császármetszéssel. Szoptattam kb 6 hónapos koráig. Az első menstruációm kb a szülés után 4 hónappal jött meg, azután kimaradt 2 hónap, közte ilyen pecsételő vérzések voltak, aztán rendesen kb szeptember, október környékén jött meg. Fájdalmat éreztem a hasam bal oldalán napokig, hol gyengébbet hol fel se tudtam állni csak segítséggel. Aztán az egyik ilyen napon megjött. Ez volt szeptember vagy október. Elmentem az Orvosomhoz, azt mondta nem tudja mi lehetett, mert már nem lát semmit az UH-on. Ezután rendesen megjött havonta, bár mindig 1 héttelel előbb, mint vártam, mindig fájdalommal kísérve előtte a hasamban. De a lényeg, hogy most februárban előbb jött meg, mint kellett volna. 2 hét telt el a két menstuációm között. Kipattogott az arcom, sokáig megvolt, pontosan 14 napig. Mi lehet a gond? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel Várkonyi Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza elhúzódó menstruáció témában

Kedves Melinda!

Az elhúzódó, rendellenes idejű vérzés oka lehetett pl. petefészekciszta, méhnyálkahártya-túlburjánzás, myoma, endometrium-gyulladás, vetélés stb. Ezek közül a megfelelő kiválasztásához nőgyógyászati vizsgálat szükséges.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 18., 12:46; Megválaszolva: 2011. február 25., 21:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...