Spontán teherbeesés PCO esetén

Tisztelt Dokor Úr/Doktor Nő! Pár évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam ultrahangos vizsgálattal, hogy a bal oldali petefészkem PCo-s. Korábban Diane 35 fogamzásgátlóval kezeltek. Jelenleg babát szeretnénk párommal. Több helyen olvastam, hogy PCO esetén a teherbeesés nagyon nehéz, és hogy másoknak is több év kellett, ill. csak hormonkezeléssel vagy lombikkal sikerült. Ennek ellenére ahány orvosnál jártam, mindegyik azt mondta, hogy próbálkozzunk, és ha 1 évig nem jön össze a baba, akkor menjek vissza. Kérdésem, hogy lehetséges e egyáltalán spontán teherbeesni PCO-val, mivel mindenki azzal ijesztget, hogy nem. Voltam endokrinológusnál is, aki azt mondta, hogy a diagnózis megvan, nincs mit tenni, próbálkozzunk. Se vércukrot nem néztek, se azt nem nézték, hogy van e egyáltalán peteérésem. Jelenleg a menstruációm renben van. Korábban voltak hormonális eltéréseim (magas tesztoszteron, alacsony progeszteron) . Fogamzásgátlóval helyrejött. Jelenleg viszont nem szedek fogamzásgátlót, mert babát szeretnénk. Van értelme 1 évig várni arra, hogy spontán teherbeessek, lehetséges e egyáltalán kezelés nélkül teherbeesni? Meddig kell általában várni? Egy orvoshoz se merek már elmenni, mert mindenhol csak azt érzem, hogy "leráznak". Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza PCO témában

Kedves Hölgyem

Természesen jó esélye van a spontán terhességre.Sok mindent lehet olvasni az interneten, legalább a fele nem igaz.

Ha a PCO-ja ovulatiós zavarokkal is társul akkor valóban lehet proléma a teherbeeséssel.Talán ezt érdemes lenne tisztázni. Ha a ciklus közepén elvégzett UH jelez peteérést, valamint a 22. napi vérvételkor a P magasabb akkor nincs mit tenni maguknak kell a terhessége összehozni.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. február 15., 15:50; Megválaszolva: 2011. február 18., 12:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...