Labor eredmények

Tisztelt Nőgyógyász.3 hónapja nem menstruálok, készültek hormon ok, pár eredményt leírnék, és azt szeretném kérdezni hogy ez klimax-e? Lutein hormon: 5, 48 Folliculus stim.hormon: 5, 18 Estradiol: 403, 70. A másik kérdésem, hasi UH-on bal petefészekben 57x30x37mm-es cystosus képlt látható.Ilyen eredményt kaptam.Kell ezt műteni, vagy nem? Köszönöm válaszát.Üdv.Kiss Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza laboreredmény témában

Tisztelt Kiss Ilona!

Az LH és FSH értéke alapján ez még nem menopausa.

A petefészekciszta (ami egyébként okozhatta a vérzés kimaradását) műtéti eltávolításának szükségessége több dologtól függ: okoz-e panaszt, mióta van ott, nő-e, milyenek a tumormarkerek - CA125, HE4 -, milyen az ultrahangszerkezete stb. Ezek részletes megbeszélése, megfontolása nőgyógyásza dolga, őt keresse fel a lelettel.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 14., 15:55; Megválaszolva: 2011. február 17., 17:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...